Īlons Masks nedēļas laikā zaudējis 5,5 miljardus

Tesla vadītājs Īlons Masks nedēļas laikā zaudējis 5,5 miljardus dolāru jeb 18 procentus no saviem personīgajiem finanšu līdzekļiem.

Vēl nesen Tesla lepojās ar labiem panākumiem un strauju augšupeju, un, ne bez pamata – kompānija sagaidīja miljono eksemplāru un uzsāka jaunās rūpnīcas celtniecību Eiropā, taču jaunais koronavīruss tikai dažu nedēļu laikā ieviesa skarbas korekcijas – Tesla akcijas nokritās par 22 procentiem, bet Īlona Maska personīgie finanšu līdzekļi saruka no 36,6 līdz 31,1 miljardam dolāru.

Pēdējo septiņu dienu laikā Tesla akcijas kritās par 22 procentiem līdz USD 546 par vienību, un, pēc analītiķu domām, kritums turpināsies nākamajās dienās – vienas akcijas cena var būt 480 USD.

Ievērojamus zaudējumus cieš arī citi mūsu planētas bagātākie cilvēki, piemēram, LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy direktors Bernārs Arno, kas zaudējis 14 miljardus dolāru, vai korporācijas Amazon vadītājs Džefs Bezoss, kura maciņš kļuvis plānāks par 6,4 miljardiem dolāru. Lielu robu abu kungu budžetos gan tas nav iecirtis, jo vienam no viņiem 2020.gada sākumā piederēja 117 miljardi, otram – 110,5 miljardi dolāru.

 

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/elonmusk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.