Cadillac flagmanim izvēlēts nosaukums Celestiq

Cadillac atklājis sava topošā flagmaņa vārdu. Tirgū tas dosies ar nosaukumu Celestiq un būs pieejams ierobežotā skaitā.

Mediji vēsta, ka Cadillac flagmanim, kas prototipa versijā jau atrādīts General Motors rīkotajā pasākumā, dots nosaukums Celestiq. Zināms, ka pilnizmēra sedans izgatavots uz universālas elektriskās platformas un iegūs pašu izstrādāto Ultium akumulatoru. Pēc formas tas vairāk atgādinās liftbeku, līdzinoties, piemēram, Audi A7, taču ar tikai sev raksturīgām iezīmēm, kas aizgūtas no Cadillac markas pirmā elektromobiļa – krosovera Lyriq.

Uz piederību jaunākajiem Cadillac norāda raksturīgā radiatora reste ar ražotāja logotipu, šaurie starmeši un vertikālās dienasgaismas, kas izvietotas priekšējā bufera sānos, iezīmējot platās gaisa pievades atveres flangus.

GM plāno, Cadillac flagmanis būs roku darbs, kas tiks izlaists ierobežotā skaitā. Automašīna iegūs izsmalcinātu salonu ar dabīgās ādas un koka apdari, kā arī milzīga izmēra informācijas displeju, kas stiepsies visa priekšējā paneļa platumā.

Elektriskās piedziņas Cadillac Celestiq pirmizrādes datums netiek atklāts, bet ar elektriskās piedziņas krosoveru Cadillac Lyriq interneta vidē varēs iepazīties jau 2.aprīlī.

 

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.