LPG Dacia varēs nobraukt 1000 km

Dacia papildina piedāvājumu ar LPG autogāzes versijām. Šie modeļi, kas aprīkoti ar benzīna un gāzes tvertnēm, bez iebraukšanas uzpildes stacijās spēs nobraukt 1000 km.

Rumāņu autoražotājs laiž klajā vairākus Dacia modeļus, kas varēs darboties ar LPG (Liquefied Petroleum Gas) autogāzi. Šim nolūkam tiek izmantoti divi motori: TCe 100 Eco-G un SCe 110 Eco-G. Pirmais ir pilnībā jauns 1,0 litru trīscilindru turboagregāts, kas jau tūlīt pieejams  Sandero, Sandero Stepway, Logan MCV un Duster, bet otrs ir četrcilindru motors ar 1,6 litru tilpumu, ko no 2020.gada pavasara piedāvās ģimenes vena Dacia Lodgy pircējiem.

Papildus standarta 50 litru benzīna tvertnei šiem modeļiem reserves riteņa vietā iebūvēta LPG gāzes tvertne ar 40 litru (Sandero, Sandero Stepway, Logan MCV) vai 42 litru (Duster, Lodgy) tilpumu. Ja abas tvertnes pilnībā uzpildītas, bez iebraukšanas uzpildes stacijā iespējams nobraukt vairāk par 1000 km.

Ražotājs norādījis, ka atšķirībā no iepriekšējās paaudzes motoriem jaunās paaudzes agregāti neuzrāda nekādu jaudas zudumu salīdzinājumā ar tīriem benzīna motoriem. Atšķirības nav arī cenu ziņā – LPG versijas maksā tikpat, cik automobilis ar attiecīgas jaudas benzīna motoru.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.