Volkswagen gatavo sportisko Golf ar vēsturē tīrāko dīzeļdzinēju

Ženēvas autoizstādē Volkswagen parādīs sportisko Golf TGD. Uz Golf 8 bāzes izveidotais modelis iegūs kompānijas vēsturē „zaļāko” dīzeļdzinēju.

Volkswagen publicējis pirmo oficiālo Golf GTD attēlu solot, ka pirmizrādi sportiskais modelis piedzīvos Ženēvas autoizstādē, šā gada martā.

Attēlā redzama automašīnas priekšpuse ar LED jostu, kas savieno priekšējos lukturus un īpatnējā veidā dizainētām dienasgaismām, ko veido pieci diožu sešstūri.

Zināms, ka Golf GTD iegūs pilnībā digitālus mērinstrumentus un pulsējošu virtuālo starta pogu, bet motortelpā atradīsies 2,0 litru TDI turbomotors ar 200 Zs jaudu (agrāk 184), kas, pateicoties Twindosing sistēmai ar divkāršo AdBlue piešprici un diviem SCR katalizatoriem kļuvis par „vienu no tīrākajiem iekšdedzes motoriem pasaulē”. Pagaidām ražotājs neatklāj tuvāku informāciju, tādēļ norādīsim, ka priekštecis uz 100 km patērēja vidēji 4,3 litrus. Arī cenas un vēl nav zināmas – agrāk Golf GTD maksāja 34 435 un 36 060 eiro attiecīgi par modeli ar hečbeka un universāla virsbūvi.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.