Nosaukti uzticamākie automobiļi: Genesis un Buick – labi, Volvo – slikti

Pētnieciskā kompānija J.D. Power nosaukusi uzticamākos automobiļus trīs gadu vecuma kategorijā. Labāko skaitā Genesis un Buick, bet sliktāko – vairāki pazīstami autoražotāji, ieskaitot Volvo.

Kopumā eksperti aptaujāja 100 katras markas automašīnu īpašniekus un piefiksēja problēmas, ar kurām viņi saskārās divu ekspluatācijas gadu laikā. Sūdzības tika sadalītas vairākās kategorijās, ņemot vērā visu spektru, sākot ar priekšējo lukturu kļūmēm un beidzot ar problēmām, kas saistītas ar viedtālruņa savienošanu, izmantojot Bluetooth, vai nekorekti strādājošām elektroniskajām vadītāja palīgsistēmām.

Apkopjot rezultātus izrādījās, ka visuzticamākos automobiļus ražo Dienvidkorejas marka Genesis: diviem modeļiem pa 89 sūdzībām uz 100 automobiļiem. Otro vietu ieņem Lexus (100 sūdzības), trešo – Buick (103).

Saraksta apakšdaļā ierindojušies četri autoražotāji, turklāt vismaz trīs no tiem parasti pieskaita pie luksuss zīmoliem. Ceturtais no beigām ir Volvo (185 sūdzības), kam seko Jaguar (186) un Chrysler (214). J.D.Power sastādītā saraksta pašā apakšā – Land Rover ar 220 sūdzībām.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.