Ziemeļamerikas Volkswagen Passat nomainīs elektromobilis

Volkswagen nolēmis nomainīt Ziemeļamerikas tirgum ražoto vidējās klases modeli ar elektromobili, kas taps uz koncepta ID.Vizzion bāzes.

ASV un Kanādai paredzētais Volkswagen Passat tirgū ienāca 2011.gadā. No Eiropas Passat tas atšķīrās pēc gabarītiem un izmantoja vienkāršāku tehnisko pildījumu. Vēlāk šo modeli ieviesa arī Ķīnā, kur 2018. gadā tas nomainīja paaudzi un pārcēlās uz MQB platformu. Tikmēr ASV Volkswagen nolēma, ka pietiks ar pamatīgu modernizāciju, kas daļēji skaidrojams ar ražotāja nevēlēšanos ieguldīt līdzekļus modelī, kas neattaisno cerības ar iepriecinošiem pārdošanas apjomiem.

Intervijā žurnālistiem Volkswagen of America vadītājs Johans de Naisens izteicies, ka Passat ir “ierobežots dzīves cikls” un tam noslēdzoties, modelis diezin vai iegūs pēcteci. Visticamāk, tā vietu ieņems elektriskās piedziņas sedans, kas taps uz 2018.gadā nodemonstrētā koncepta ID.Vizzion bāzes.

Šis automobilis būs lielāks un jaudīgāks par pašreizējo Passat, kas Ziemeļamerikā tiek piedāvāts ar 2,0 litru 176 Zs benzīna motoru un sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.