Pasaules Gada auto 2020 – noteikti 10 finālisti (+ FOTO)

Pasaules Gada auto 2020 žūrija izskatījusi 29 automobiļu kuplo piedāvājumu un atsijājusi 10 modeļus, kas cīnīsies par Pasaules Gada auto 2020 titulu.

Ķonkursa World Car of the Year (WCOTY) 2020 žūrija 86 cilvēku sastāvā noformējusi sarakstu ar 10 kandidātiem, kas pretendēs uz labākā nosaukumu nominācijās Gada sporta auto, Gada pilsētas auto, labākais luksuss auto un labākais dizains.

Desmit pretendentu sarakstā iekļauti Hyundai Sonata, Kia Soul EV, Kia Telluride, Range Rover Evoque, Mazda3, Mazda CX-30, Mercedes-Benz CLA, Mercedes-Benz GLB, Volkswagen Golf un Volkswagen T-Cross. WCOTY žūrija nosauca arī piecus finālistus katrā no trim papildu kategorijām.

Par nosaukuma Gada pilsētas auto titulu cīnīsies Kia Soul EV, Mini Electric, Peugeot 208, Renault Clio un Volkswagen T-Cross, par uzvaru kategorijā Gada sporta auto: BMW M8, Porsche 718 Spyder/Cayman GT4, Porsche 911, Porsche Taycan un Toyota GR Supra, bet par Gada luksuss auto var kļūt BMW X5, BMW X7, Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 vai Porsche Taycan.

Visās četrās kategorijās iekļautajām automašīnām ir tiesības pretendēt uz uzvaru nominācijā Gada dizains, bet “zaļajām” automašīnām šogad nav īpašas balvas.

World Car of the Year konkursā nākamais etaps ir Ženēvas autoizstāde, kurā žūrija noteiks trīs pretendentus, kas cīnīsies par galveno balvu.

Volkswagen Golf

Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz GLA

Kia Soul EV

Mazda CX-30

Mazda 3

Range Rover Evoque

Hyundai Sonata

Volkswagen T-Cross

Kia Telluride

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.