Ford izmantos Rivian tehnoloģijas, lai radītu elektrisko Lincoln

Ford luksuss zīmola Lincoln pirmais elektriskās piedziņas modelis ieradīsies 2022.gada vidū. Tas būs krosovers, kas izgatavots uz Rivian platformas.

Ford jau 2019.gada vidū paziņoja, ka ieguldīs 500 miljonus dolāru jaunuzņēmuma Rivian attīstībā. Rivian izmantoja līdzekļus, lai radītu elektriskās piedziņas pikapu un krosoveru, kā arī pielāgojamu platformu, kas noderēs arī Ford.

Rivian platformas pamatā ir tā saucamais Skateboard (skrituļdēļa) princips, kas jau sākumā ietver visas vajadzīgās komponentes, ieskaitot elektromotoru, akumulatoru, vadības elektroniku un riteņu piedziņu. Atliek izdomāt virsbūvi, un elektromobilis gatavs.

Ford tā arī rīkosies un savu luksuss SUV būvēs sadarbībā ar Rivian. Zināms, ka tirgū to var gaidīt 2022.gadā un pēc gabarītiem tas līdzināsies Rivian krosoveram R1S, kas kļūs pieejams jau šogad, piedāvājot 408 Zs un 710 Zs jaudu, kā arī gaitas rezervi līdz 640 km. Rivian krosovera cena sāksies no 72 500 dolāriem, kas varētu būt orientieris tam, ka gaida Lincoln piedāvājumu.

Ford stratēģija elektromobiļu jomā ir balstīta uz sadarbību:  Volkswagen MEB platforma tiek izmantota mazākos segmentos, Rivian „skrituļdēlis” – lielajos un prestižajos, savukārt pašu izstrādātais risinājums ir pamatā sportiskajam Mustang Mach-E.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.