Vienīgais TVR modelis drīzumā izbrauks ielās

320 km/h ātrā kupeja Griffith, ko kompānija TVR saviem klientiem sola kopš 2017.gada, drīzumā izbrauks ielās.

Kupeja Griffith, kas koncepta statusā debitēja 2017.gadā, drīzumā dosies pie saviem pasūtītājiem – tā informējis TVR vadītājs Leslijs Edgars izdevumam Autocar nosūtītajā vēstulē.  

Edgars apgalvo, ka Griffith prototips sertificēts koplietošanas ceļiem un tuvāko mēnešu laikā kompānija uzsāks tā izmēģinājumus kopējā satiksmē. Tāpat tiek informēts, ka uzņēmums vienojies ar Ford par pieclitru V8 Coyote motoru piegādēm. Mustang kupejā šis agregāts attīsta 412 Zs, bet Griffith, iespējams, aptuveni 506 Zs.

Sākotnēji plānots izlaist 500 eksemplāru lielu Griffith Launch Edition, turklāt visi automobiļi no šīs sērijas jau esot rezervēti. Zināms, ka tiem, kas vēlējās tikt pie pirmajiem automobiļiem, bija jāieskaita iemaksa 6000 eiro apmērā.

Britu mediji gan apšauba, ka klienti tuvākajā laikā saņems savas pasūtītās automašīnas, jo darbs pie projekta norit ar lielu kavēšanos – uz to norāda ziņa, ka Eblveilas rūpnīcai, kur plānota Griffith ražošana, nepieciešams remonts, un TVR vērsies pie Velsas valdības ar palīdzības lūgumu.

2017.gada Griffith prototipa pamatā bija oglekļa šķiedras un tērauda šasija, bet dzinējs, kas bija novietots aiz priekšējās ass, darbojās kombinācijā ar sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Ražotājs ziņoja, ka 100 km/h kupeja var sasniegt mazāk nekā četrās sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 320 km/h.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.