Toyota ūdeņraža auto sagaida jauno paaudzi (+ FOTO)

Toyota Mirai, japāņu kompānijas sedans, kas darbojas ar ūdeņraža un skābekļa ķīmiskā procesa rezultātā iegūtu enerģiju, ir nomainījis paaudzi un Eiropas tirgū kļūs pieejams līdz 2020.gada beigām.

Toyota Mirai otrās paaudzes modelis tagad tiek ražots uz TNGA platformas, kas visai būtiski izmainījis tā izmērus. Jaunais Mirai ir 4,96 m garš, 1,47 m augsts un 1,86 m plats (+70 mm). Riteņu garenbāze pieaugusi par 140 mm, sasniedzot 2,92 m. Salons tagad ir plašāks, bet divu atsevišķo aizmugures pasažieru sēdekļi aizstāti ar kopēju dīvānu, padarot Mirai par piecvietīgu automobili. Vēl viens ieguvums ir lielākie ūdeņraža uzglabāšanas rezervuāri (pavisam trīs) un modernizētā degvielas šūnu elementu iekārta, kas jaunajam Mirai ļaus nobraukt par trešdaļu lielāku atstatumu – līdz pat 650 km.  

Modernāk iekārtotajā salonā ir jauns mērinstrumentu panelis, uz vadītāja pusi pagriezts 12,3 collu multimediju sistēmas ekrāns, bezvadu ligzda viedtālruņa uzlādei un jauna transmisijas vadības svira.

Kopš 2014.gada, kad klajā nāca Mirai pirmā paaudze, visā pasaulē pārdoti aptuveni 10 000 ūdeņraža auto eksemplāru. Statistika rāda, ka Eiropā 2019.gadā tika pārdoti 160 automobiļi.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.