BMW X8 – 700 Zs un starts jau nākamgad

Vairāki interneta izdevumi raksta, ka BMW gatavo vēl lielāku un jaudīgāku krosoveru par X7. Tas iegūtu nosaukumu X8 un tirgū dotos 2021.gadā, aptuveni vienā laikā ar gaidāmo Audi Q9.

Vairāki interneta auto jaunumiem veltītie izdevumi vēsta, ka BMW izstrādā jaunu krosoveru, kas ieņems augstāko pozīciju bavāriešu krosoveru hierarhijā un konkurēs ar topošo Audi Q9. Par to ziņo, piemēram, vācu Autobild.de, piebilstot, ka gan vienā (BMW), gan otrā (Audi) gadījumā krosoveru flagmaņa projekts vēl visai neskaidri iezīmēts.

Un tomēr – nav dūmu bez uguns. Vēl vairāk – BMWBlog ziņo, ka ASV Spartanburgas rūpnīcā jau izlaisti vairāki X8 testu prototipi. Saskaņā ar šīs vietnes informāciju X8 varētu parādīt 2021.gadā, tirgū tas dotos ar trim motoru variantiem, ieskaitot jaudīgo X8 M.

Kā pagaidu bāzes versijas motors varētu kalpot trīslitru dīzelis no X7 ar aptuveni 400 Zs jaudu, ko vēlāk nomainītu īstais bāzes motors – mazāk jaudīgs dīzeļdzinējs ar 265 Zs. Motoru paletē iekļautos arī Plug-in Hybrid no 7.sērijas sedana, kas 745e gadījumā attīsta 394 Zs, bet X8 konstrukcijā varētu izdot aptuveni 500 zs. Savukārt motoru gammas virsotnē nostātos 4,4 litru Biturbo V8 no M6 un M8, kas iekšdedzes dzinēja apvienojumā ar elektromotoru varētu producēt vismaz 700 Zs un pierakstīties modeļa X8 M motortelpā apvienojumā ar uzlabotu pilnpiedziņu no M5 un M8.

BMWBlog apgalvo, ka X8 nebūs „uzpūsts X6”, bet izcelsies ar savu dizaina līniju, savukārt Autobild sagaida, ka jaunais flagmanis saglabās vizuālo līdzību ar X7. Tajā pašā laikā X8 varētu būt vēl mazāk praktisks par X7 un vēl vairāk orientēts komforta un luksuss valstības virzienā.

Autobild domā, ka X8 cena varētu sākties pie atzīmes 100 000 eiro, kamēr par jaudīgo X8 M prasītu vismaz 180 000 eiro.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.