Aston Martin atliek elektriskā sedana Rapid E projektu

Aston Martin atteicies no nodoma uzsāk gandrīz gatavā elektriskā sedana Rapid E ražošanu, bet iegūto pieredzi un iestrādes izmantos, lai izstrādātu citus elektriskās piedziņas modeļus, kas nākotnē noteikti ienāks arī britu kompānijas piedāvājumā.

Aston Martin Rapid E bija apgādāts ar diviem elektromotoriem, kas attīstīja kopējo jaudu 610 Zs un 950 Nm. Strāvas krājumi tika uzglabāti 65 kWh akumulatorā, kas nodrošināja gaitas rezervi aptuveni 322 km. 100 km/h elektromobilis spēja sasniegt aptuveni četrās sekundēs, bet maksimālais ātrums bija 250 km/h.

2019.gada aprīlī Aston Martin paziņoja, ka Rapid E gatavs ražošanai, taču konveijers tā arī netika iedarbināts. Kompānija plānoja izgatavot 155 eksemplārus, taču neatklāja ne cenu, ne to, cik klientu pieteikušies elektriskā liftbeka iegādei.

Rapid E projekts pagaidām tiek nolikts malā, galveno lomu atvēlot citam jaunumam – krosoveram DBX.

Pirmie Aston Martin DBX pirmssērijas eksemplāri no konveijera nobrauca 2019.gada vasarā, bet pilnapjoma ražošanai jāsākas 2020.gada pirmajā ceturksnī. Krosovers aprīkots ar 550 Zs jaudīgu V8 motoru, kas darbojas kombinācijā ar pilnpiedziņu un deviņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.  

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.