Šrilankas elektriskais superauto atrādīsies Ženēvā (+ VIDEO)

Ženēvas 2020.gada autoizstādē būs skatāms kādas tālas zemes viesis – elektriskais superauto Vega EVX no Šrilankas.

Vega Innovations projekts tika pieteikts jau 2015.gadā, turklāt toreiz kompānija no eksotiskās salu valsts solīja, ka viņu pirmais automobilis Vega EVX iegūs 900 Zs jaudīgu spēka iekārtu. Piecus gadus vēlāk šrilankieši nāk klajā ar piezemētāku paziņojumu – elektriskā kupeja būs komplektēta ar 300 kW (408 Zs; 720 Nm) elektromotoru un litija-dzelzs-fosfāta akumulatoru ar šķidruma dzesi. Zināms, ka pilnpiedziņas sporta auto būs aprīkots ar diviem elektromotoriem, kas nodrošinās paātrinājumu līdz simtam četrās sekundēs. Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru kupeja, ko ražotājs pieteicis, kā „pirmo pilnībā elektrisko superauto Šrilankā un visā Āzijas reģionā”, spēs nobraukt aptuveni 240 km.

Vega EVX konstrukcijā izmantota virkne inovatīvu risinājumu, kas uzlabos tās veiktspēju un braukšanas īpašības. To skaitā ir gan sarežģīts spēka vadības iekārtas algoritms, gan risinājumi akumulatora elementu izkārtojumam, enerģijas vadības sistēmai un vadības programmatūrai. Visbeidzot, Vega EVX saņems daļēji autonomu braukšanas sistēmu ar joslu kontroli, ceļa zīmju un gājēju atpazīšanu.

Jāpiebilst, ka Vega Innovations ietilpst kompānijas CodeGen Group sastāvā, kas nodarbojas ar mākslīgā intelekta un programmnodrošinājuma izstrādi.

Šrilankas kupeja būs skatāma šī gada Ženēvas autoizstādē, kas darbu sāks marta pirmajās dienās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.