Krievu elektromobilis Monarh – vēl viens nereāls autobūves projekts (+ FOTO)

Sociālajos tīklos publicēti krievu elektromobiļa Monarh attēli, ko uzņēmis kāds Facebook lietotājs. Tas ir nepabeigts prototips, taču projekta autori jau tagad atzīst, ka bez papildu investīcijām tālākas virzības nebūs.

Krievijā ir papilnam ar autobūvi saistītu ideju, kas izčākstējušas kā ziepju burbuļi. Grandiozākais no tiem ir luksusa klases limuzīns Aurus ar pamatīgu atbalstu no valsts un arābu investoru puses un lielām cerībām, ka „beidzot izdosies”, taču arī šajā gadījumā aizkavēšanās ir pamatīga un vēl nav zināms, kas no visa solītā tiks izpildīts.

Ir arī mazāka izmēra projekti , piemēram, Novosibirskas uzņēmēja ideja par luksuss klases elektromobili Monarh (Монарх). Viss sākās cerīgi: vasarā tika prezentēti datorgrafikas attēli un pastāstīts par projektu, proti, Monarh elektromobili tiks izgatavoti uz pašu izstrādātas platformas, būs pieejami ar vienu vai vairākiem elektromotoriem, piedziņu vienas vai abu asu riteņiem.

24.decembrī vajadzēja notikt prototipa prezentācijai Maskavā, taču automobilis tā arī palika Novosibirskā, īpašniekam nespējot samaksāt transporta izdevumus loģistikas firmai.

Sociālajos tīklos ievietotie attēli atklāj pagalam nepievilcīgu ainu: prototips izgatavots lielā steigā un ļoti pavirši, ik uz soļa redzami nepabeigti risinājumi, vadu gali, metinājuma šuves. Salons ir nepabeigts un bez apdares paneļiem, toties ar ādas sēdekļiem, ko grezno Monarh logotips. Ne priekšējās, ne aizmugures optikas automobilim nav, tāpat kā solītās pašu izstrādātās spēka iekārtas – tā vietā atrodama pavirši iemontēta iekārta no lietota Nissan Leaf.

Projekta autors, Novosibirskas uzņēmējs Aleksejs Ponomarenko atzinis, ka bez papildu investīcijām nekas nesanāks. Pirmajai kārtai nepieciešami 14,7 miljardi rubļu (20,6 miljoni eiro), bet visa projekta realizācijai – 30 miljardi (43,3 miljoni eiro). 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/ukraine25/posts/947297408997324

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.