Opel laiž klajā lētāku Grandland X hibrīdversiju (+ FOTO)

Vācijas autobūves kompānija Opel pievieno krosovera Grandland X versijām cenu ziņā izdevīgāko hibrīdversiju ar priekšējo riteņu piedziņu.

Kopš 2019.gada jūnijā Opel piedāvājumā jau ir Grandland X pilnpiedziņas hibrīds Hybrid4, bet tagad tam pievienojas cenu ziņā izdevīgākais Hybrid ar priekšējo riteņu piedziņu.

Abas versijas izmanto 1,6 litru benzīna turbomotoru, kas Hybrid4 konstrukcijā attīsta 200 Zs, bet lētākajā versijā – 160 Zs. Pirmajā gadījumā tam palīdz pa elektromotoram pie priekšējās un aizmugures ass, otrā – viens elektromotors, kas uzstādīts priekšā. Rezultātā Hybrid4 sistēmas kopējā jauda ir 300 Zs (520 Nm), bet Hybrid attīsta 224 Zs (360 Nm). Pilnpiedziņas hibrīds 100 km/h sasniedz 6,1 sekundē, priekšpiedziņas modelis – 8,9.

Abu hibrīdmodeļu konstrukciju papildina astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba un 13,2 kWh akumulators, kas nodrošina braucienu ar elektrību aptuveni 56 km garumā, abi elektriskā režīmā spēj sasniegt maksimāli 135 km/h. Ražotāja norādītais degvielas patēriņš pēc WLTP cikla ir 1,3 litri uz 100 km – abām versijām vienāds.

Grandland X Hybrid vadītāja rīcībā ir trīs braukšanas programmas: Elektro, Hybrid un Sport, kas ļauj pārvietoties dažādos elektriskās enerģijas taupīšanas/patērēšanas režīmos. Izmantojot Regeneration on Demand iespējams pārvietoties veidā, kas nodrošina maksimālu enerģijas atguvi un automobiļa gaitu kontrolēt tikai ar akseleratora pedāli (One Pedal Driving.).

Grandland X Hybrid sērijveidā tiek komplektēts ar 3,7 kW borta uzlādes sistēmu, bet iegādājoties 7,4 kW lādētāju akumulatoru būs iespējams pilnībā uzlādēt mazāk nekā divās stundās.

Grandland X Hybrid Vācijas tirgū maksās 38 512 eiro, kamēr par pilnpiedziņas Hybrid4 tiek prasīts 43 440 eiro.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.