Audi, Škoda, BMW, Rolls-Royce, bet tagad Volkswagen – Jozefs Kabans atkal maina pierakstu

Volkswagen automobiļu dizaina virzienu turpmāk noteiks pazīstamais slovāku dizaineris Jozefs Kabans, kura pēdējā darba vieta bija Rolls-Royce.

Jozefs Kabans ir viens no pazīstamākajiem dizaineriem mūsdienu pasaulē. Savu karjeru slovāku izcelsmes speciālists sāka Volkswagen grupā, kur 10 gadu laikā paguva pastrādāt gan pie Škoda, gan pie Audi. 2017.gada februārī Kabans vienojās ar BMW, bet jau pēc gada tika iecelts par Rolls-Royce galveno dizaineri.

Nostrādājis pie britiem vien pusgadu, Kabans atkal pacēla cepuri un pieņēma Volkswagen piedāvājumu, kur sāks strādāt ar 2020.gada 1.jūliju. Volkswagen galvenā dizainera postenī viņš nomainīs Klausu Bišofu, kas turpmāk atbildēs par visas Volkswagen Group  kopējo dizainu, bet Mihaels Mauers, kas šo amatu ieņēma līdz šim, turpmāk veidos sportisko Porsche automobiļu tēlu.

46 gadus vecais Jozefs Kabans izstrādājis dizainu tādiem auto modeļiem, kā Škoda Superb, Škoda Kodiaq, Škoda Octavia, Škoda Rapid, Škoda Fabia, Volkswagen Lupo, SEAT Arosa un Bugatti Veyron.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.