Bentley velta īpašo versiju Paikspīkas rekordam (+ FOTO)

Bentley laidis klajā modeļa Continental GT īpašo versiju Pikes Peak, kas veltīta leģendārās Paikspīkas kalnā braukšanas sacīkšu rekordam. Pavisam tiks saražoti vien 15 šādi automobiļi.

Bentley veltījis īpašo modeli rekordam, ko Rīss Millens uzstādīja 2019.gada 30.jūnijā – 19,99 km garo līkumoto ceļu augšup uz Paikspīkas virsotni amerikāņu sacīkšu braucējs ar Bentley Continental GT pieveica 10 minūtēs un 18 sekundēs, uzlabojot savu iepriekšējo rekordu par astoņām sekundēm.

Gadu iepriekš viņš devās tajā pašā maršrutā ar Bentley Bentayga, gandrīz par divām minūtēm pārspējot Pola Dallenbaha ar Range Rover Sport uzstādīto laiku.

Atzīmējot šo rekordu, Bentley laida klajā Bentayga īpašo versiju Pikes Peak, un tieši tāda pati specversija tiks veltīta arī jaunākajam rekordam un modelim Continental GT.

Atpazīt vien 15 eksemplāros solīto versiju varēs pēc Radium by Mulline zaļā virsbūves krāsojuma, ko vietām pārņem mirdzoši melnas krāsas akcenti. Kupejai uzstādīts oglekļa šķiedras aerodinamiskā aprīkojuma komplekts, Acid Green zaļas krāsas bremžu skavas, 22 collu Mulliner Driving Specification riteņu diski ar Pirelli P Zero riepām. Melnā radiatora reste ar balto uzrakstu „100” atgādina, ka rekords uzstādīts Bentley kompānijas 100 jubilejas gadā. Tiesa, šis aksesuārs pircējam tiek piedāvāts par papildmaksu.

Ar alkantaru izdarinātajā salonā par rekordu atgādina priekšējais panelis ar trases shematisko attēlojumu un tās veikšanas laiku (šai grafikai būs pieci dažādi varianti), sēdekļi ar izšūtu simbolisku smailes atveidu, īpašas sliekšņu uzlikas un sportiskā stūre, kas līdzinās tai, ko izmantoja rekordbrauciena automašīnā.

Komplektu papildina Bentley Rotating Display, priekšējie sēdekļi komforta izpildījumā, īpaši grīdas paklājiņi un Bang & Olufsen mūzika.

Motortelpā atrodas W12 6,0 litru agregāts, kas attīsta 635 Zs (900 Nm) un strādā kombinācijā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Šādi komplektēta kupeja 100 km/h sasniedz 3,7 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 333 km/h.

Īpašā modeļa cenas vēl netiek atklātas.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.