Tesla Cybertruck un Ford F-150 virves vilšana – Ford piedāvā cīnīties godīgi

Amerikāņu zīmola biznesa modeļu izstrādes nodaļas vadītājs Sandips Madra piedāvājis Tesla vadītājam Īlonam Maskam Ford F-150 un Cybertruck pikapus salīdzināt objektīvi.

Ford nav atstājis bez uzmanības interneta vidē lielu popularitāti iemantojošo video, kurā elektriskais Tesla pikaps Cybertruck virves vilkšanas eksperimentā bez pūlēm tiek galā ar Ford F-150. Par to savā Twitter kontā uzrakstījis viens no Ford vadošajiem menedžeriem, Sandips Madra, kurš piedāvājis objektīvāku abu modeļu salīdzinājumu, uz ko Masks bez kavēšanās atbildējis apstiprinoši.

Minētais video tika parādīts jaunā Cybertruck prezentācijas laikā, taču vairums komentētāju uzskata, ka sacensība nebija godīga norādot, ka elektriskais pikaps sacenties ar F-150 aizmugures piedziņas versiju, kurai uzmontētas savādākas riepas.

Tesla Cybertruck debitēja pirms dažām dienām. Elektriskais pikaps izceļas ar neparastu virsbūves formu, polimēru stikliem un nerūsējošā tērauda konstrukciju. Atkarībā no versijas tiek uzstādīts viens, divi vai trīs elektromotori. Cybertruck jaudīgākā modifikācija 100 km/h sasniedz 2,9 sekundēs, var paātrināties līdz 209 km/h un bez papildu uzlādes nobraukt 800 km. Cenas: no nepilniem 40 līdz 70 tūkstošiem ASV dolāru.

Tesla apgalvo, ka pikapa iegādei dažu dienu laikā pieteikušies vairāk nekā 200 000 potenciālo pircēju. Cybertruck ražošana sāksies 2021.gada beigās.

Tikmēr ir arī eksperti, kas uzskata, ka sērijveida Cybertruck nebūs tik radikāls, bet viss, ko Īlons Masks parādīja prezentācijas laikā ir nekas vairāk kā PR triks.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.