Chevrolet izgatavojis pēdējo Corvette ar priekšā novietotu motoru

ASV autobūves kompānija Chevrolet izgatavojusi pēdējo muskuļauto Corvette ar priekšā novietotu motoru. Pēdējais eksemplārs no konveijera noripojis 2019.gada 14.novembrī.

66 gadus un septiņas paaudzes sabijis kā sporta auto ar priekšā novietotu motoru, Chevrolet Corvette piedzīvo kardinālas pārmaiņas un savā astotajā paaudzē dodas ar centrā novietotu motoru, bet pēdējais  vecās C7 paaudzes automobilis dosies pie sava īpašnieka, ko tas ieguva pēc vasarā aizvadītās izsoles un darījuma 2,7 miljonu vērtībā. Jau toreiz bija zināms, ka visi iegūtie līdzekļi tiks novirzīti labdarībai.

C7 paaudzes Corvette tika komplektēta ar 6,2 litru V8 motoru, kas attīstīja 650 Zs un darbojās kombinācijā ar septiņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, savukārt jaunās C8 paaudzes automobiļi tiek aprīkoti ar tāda paša tilpuma V8, kas attīsta 502 Zs un darbojas tandēmā ar astoņu pakāpju divsajūgu robotizēto kārbu.

Oktobra sākumā Chevrolet ieviesa piedāvājumā Corvette C8 modifikāciju ar saliekamo cieto jumtu – rodstera modifikācija, kas maksās 7,5 tūkstošus dolāru vairāk nekā targa, uz konveijera nonāks nākamā gada sākumā.

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/chevrolet

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.