Āfrikāņu karalis nopērk radiem 120 BMW un 19 Rolls-Royce

Nelielās Āfrikas karalistes eSvatini (agrāk Svazilenda) karalis Msvati III bija nolēmis dāsni apdāvāt savus radiniekus, nopērkot tiem 120 BMW un 19 Rolls-Royce. Automašīnas plānoja ievest valstī slepus, taču nodoms izgāzās.

Pagājušajā nedēļā globālo tīmekli pāršalca ziņa, ka eSvatini karalis Msvati III noslēdzis iespaidīgu darījumu, iegādājoties 120 BMW un 19 Rolls-Royce automobiļus.

Karalim ir 15 sievas, 23 bērni un ļoti daudz radinieku, viņš ir viens no bagātākajiem pasaules monarhiem, kura īpašumi tiek lēsti 213 miljonu dolāru apmērā, kamēr pavalstnieki saņem aptuveni 128 dolārus mēnesī. Karaļa garāžā ir 625 000 eiro vērts Rolls-Royce, pusmiljonu dolāru vērts Maybach 62, BMW X6,  20 Mercedes Benz S600 Pullman limuzīni, kā arī divas privātās lidmašīnas.

Lai neradītu lieku ažiotāžu, karaļa radiem paredzētos automobiļus plānoja ievest slepus – katru automašīnu ietina plēvē, bet autovedējus nosūtīja pa „klusāko ceļu”. Par nelaimi karalim, autovedēji tika pamanīti un attēli ievietoti sociālajos tīklos.

Šādu rīcību stingri nosodīja opozīcijas partijas vadītājs, kurš paziņoja, ka monarhs “visiem iedzīvotājiem parādījis vidējo pirkstu”, skaidri liekot saprast, ka vienīgais likums ir viņš pats. Opozīcija aicināja iedzīvotājus doties uz mītiņiem, pieprasot Msvati atkāpšanos. Pagājušā ceturtdienā eSvatini galvaspilsētā Mbabanē ielās izgāja aptuveni 700 ierēdņu, kas protestēja pret valsts līdzekļu izšķērdēšanu.

 

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.