Toyota 2020.-2025.gadam piesaka sešus jaunus EV modeļus

Reaģējot uz arvien pieaugušo pieprasījumu pēc elektriskās piedziņas automobiļiemToyota paziņojusi par sešiem jauniem modeļiem, kas tirgū ienāks 2020.-2025.gada periodā.

Toyota, kas līdz šim uzsvaru lika uz hibrīdautomobiļiem, nepaliks malā arī pilnībā elektrisku spēkratu ražošanas jomā, tādēļ līdz 2025.gadam plānots izveidot jaunu EV (Electric Vehicles) saimi. Tās pamatā būs e-TNGA platforma, kas pieļaus dažādas koncepcijas: priekšējo riteņu piedziņu ar elektromotoru priekšā, aizmugurējo piedziņu ar elektromotoru pie pakaļējās ass un pilnpiedziņas variantus ar diviem e-motoriem.

Platformas garums būs maināms, kas nodrošinās dažādu segmentu produktus. Mediji vēsta, ka Toyota elektrisko modeļu klāstā varētu būt maza automašīna, ko izstrādās kopīgi ar Subaru un Daihatsu, krosovers, ko uzskata par C-HR elektrisko modifikāciju, kompakts sedans, minivens un vidēja lieluma SUV. Viens no pirmajiem modeļiem varētu krosovers, ko Toyota izstrādās sadarbībā ar Subaru. Iespējams, tieši šis modelis arī kļūs par Toyota pirmo e-TNGA platformas produktu, kas jau 2020.gadā kļūs pieejams Ķīnā un vēlāk arī ASV un citos pasaules tirgos.

Pašmāju tirgum Toyota plāno arī tikai šim reģionam raksturīgus elektriskās piedziņas transportlīdzekļus, tostarp trīsriteņu I-Road, Smart izmēra automobiļus, motorollerus utt.

Atgādināsim, ka vācu koncerns Volkswagen savā jaunākajā paziņojumā par tuvāko gadu plāniem apsolījis līdz 2028.gadam laist klajā 70 elektriskās piedziņas modeļu.

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.