Nīderlandē samazina ātrumu uz automaģistrālēm – no 2020.gada ne ātrāk par 100 km/h

No 2020.gada uz Nīderlandes automaģistrālēm maksimālais ātrums tiek samazināts no 130 uz 100 km/h. Lēmums pieņemts ekoloģisko apsvērumu dēļ.

Nīderlandes valdība ir nolēmusi samazināt maksimālo atļauto ātrumu uz automaģistrālēm no 130 līdz 100 km stundā. Izmaiņas, kas stāsies spēkā nākamgad ieviestas, lai samazinātu slāpekļa oksīda līmeni gaisā.

“Nevienam tas nepatīk,” preses konferencē sacīja premjerministrs Marks Rutte, “Bet uz spēles tiešām ir kaut kas lielāks.”

Maksimālā ātruma ierobežojums uz maģistrālēm būs spēkā tikai dienā, savukārt no pulksten 19:00 līdz 06:00 autovadītājiem, tāpat kā iepriekš, būs atļauts pārvietoties ar ātrumu līdz pat 130 km/h.

Tādējādi Nīderlande kļūs par valsti ar vienu no mazākajiem atļautajiem maksimālajiem ātrumiem Eiropā.

Atgādināsim, ka ar atļauto ātrumu 100 km/h dažos posmos vasaras periodā atļauts pārvietoties arī pie mums, bet pārējā laikā uz visiem galvenajiem autoceļiem jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz 90 kilometrus stundā.

Interesanti, ka dažās mūsu kaimiņvalstīs, piemēram, Lietuvā un Krievijā, tuvāko gadu laikā plānots sakārtot ceļus tā, ka dažās automaģistrālēs maksimālā ātruma ierobežojumu varēs pacelt līdz 130 km/h.

Krievijā šobrīd ir ātruma ierobežojums 110 km stundā. Tajā pašā laikā Valsts satiksmes inspekcija iepriekš paziņoja par plāniem tuvākajā laikā palielināt pieļaujamo ātruma ierobežojumu uz automaģistrālēm līdz 130 km stundā.

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.