Rolls-Royce Cullinan Black Badge versijā: 600 Zs un 1344 diožu griesti (+ FOTO)

Britu luksuss limuzīnu ražotājs Rolls-Royce atkāpies no ierastajiem standartiem un izstrādājis nedaudz dumpīgāku krosovera Cullinan versiju ar nosaukumu Black Badge.

Rolls-Royce papildinājis savu Black Badge modeļu klāstu ar krosovera Cullinan versiju. Šāds modelis ieguvis modernizētu šasiju, spēcīgāku dzinēju un “zvaigžņotās debess” jumtu ar 1344 diodēm.

Galvenā vizuālā atšķirība no standarta Cullinan ir dziļi melnā virsbūves krāsa, kas tiek klāta vairākos slāņos un vismaz 10 reizes pulēta. Dumpinieka tēlam piederas arī melnie spoguļu korpusi, Spirit of Ecstasy radiatora dekors un izplūdes sistēmas uzgaļi. Radiatora restei hroms atstāts vien vertikālajām ribām, bet Rolls-Royce emblēmai – kompānijas dibinātāju iniciāļiem.

Melnais tonis kontrastē ar sarkanajām bremžu skavām, kaltajiem 22 collu riteņu diskiem, kas pieejami vienīgi šim modelim un dzelteno horizontālo līniju, kas novilkta visas virsbūves garumā.

Dzeltenās krāsas Forge Yellow āda un diegi izmantoti, lai atdzīvinātu arī visnotaļ melnā tonī ieturēto salonu, kura galvenā ekstra ir melnie ādas griesti ar 1344 gaismas diodēm un „krītošās zvaigznes” efektu. Izceļas arī dekoratīvo paneļu apdare ar ģeometriska zīmējuma trīsdimensiju efekta apveltīto oglekļa šķiedras materiālu. Katru šādu elementu pārklāj ar sešām lakas kārtām, ļauj tam nožūt 72 stundas un pēc tam ar rokām slīpē līdz iegūst spogulim līdzīgu spīdumu.

Black Badge bezgalības symbols, kas pirmoreiz parādījās ar Rolls-Royce aviācijas motoru apgādātajā Blue Bird K3 Malkolma Kempbela gliserī, šajā Cullinan versijā redzams uz pulksteņa, sliekšņiem un aizmugures sēdekļu atzveltnēm.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge motortelpā iebūvēts 6,75 litru V12 motors, kas attīsta 600 Zs un 900 Nm – par 29 Zs un 50 Nm vairāk nekā standarta modelim. Līdz ar to Black Badge 100 km/h veic par 0,3 sekundēm ātrāk (4,9), maksimālajam ātrumam paliekot tam pašam – 250 km/h.

Black Badge modifikācijas ir arī Rolls-Royce modeļiem Wraith, Ghost un Dawn.  

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.