Kontrabanda: 100 luksuss auto no Krievijas uz Vāciju, apejot nodokļus

Vācijā notiek izmeklēšana sakarā ar gandrīz 100 luksuss automobiļiem, kas apejot nodokļus ievesti Vācijā no Krievijas, nodarot zaudējumus vairāk nekā 650 000 eiro apmērā.

160 Ziemeļreinas-Vestfālenes policisti un muitas darbinieki bija iesaistīti liela apjoma operācijā, pārmeklējot 17 dzīvojamās un ofisa telpas Noisas pilsētā.

Divi vācieši un divi krievi tiek turēti aizdomās par to, ka gadiem ilgi no Krievijas uz ES importējuši  dārgas  automašīnas, nemaksājot muitas un ievedmuitas nodokļus. Transportlīdzekļi Vācijā nonāca ar viltotiem muitas dokumentiem, tika “atmazgāti” un vēlāk pārdoti internetā, norādot viltotu ierakstu par pirmreizējo reģistrāciju Vācijā.

Konfiscēti 17 luksusa transportlīdzekļi un skaidra nauda

Muitas un policijas operācijā konfiscētas 17 luksuss automašīnas, dažādi dokumenti, vairāk nekā 5000 eiro skaidrā naudā, kā arī divi dārgi vīriešu rokaspulksteņi.

Saskaņā ar pašlaik pieejamo informāciju, automašīnas iegādājās līdz šim nezināmi palīgi Krievijā, tad tās tika pārdzītas uz Vāciju un ar viltotiem dokumentiem pārdotas. Operācijas gaitā Reinzemē tika uzieta krievu izcelsmes uzņēmējiem piederoša darbnīca, kas šīs darbības palīdzēja īstenot.

Pasažieru automašīnām, ko ES ieved no trešajām valstīm, tiek uzlikti ievedmuitas nodokļi, proti, muitas nodoklis (10%) un ievedmuitas nodoklis 19% apmērā no transportlīdzekļa vērtības.

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.