Šķūnī atrasto Lamborghini pārdevuši par 1,5 miljoniem dolāru (+ FOTO)

Nesen Vācijā atrastais 1969.gada Lamborghini Miura RS Sotheby`s izsolē pārdots par 1,5 miljoniem dolāru. Automašīna kādā necilā garāžā bija nostāvējusi četrus gadus.

Kā vēsta izsoļu organizācijas mājaslapa, automašīna ar šasijas numuru 4245 pabijusi divu cilvēku īpašumā.  1971.gadā to iegādājās reklāmu aģentūras īpašnieks Valters Bekers no Nirnbergas, bet 1974.gadā Miura nonāca ar autosportu saistītā Hans Petera Vēbera īpašumā. Automašīna pārceļoja uz Freiburgu, kur tika rūpīgi pieskatīta, jaunajam īpašniekam ar to izbraucot vien īpašos gadījumos.

2015.gadā Hans Peters Vēbers nomira, bet dzeltenais Lamborghini nonāca pie viņa brāļa Karla Gerharda Vēbera, kas to novietoja attēlos redzamajā šķūnītī. Sporta auto tur uzglabājās līdz 2019.gada rudenim, kad Vēberu ģimene nolēma to pārdot.

Automašīna arī šodien ir lieliskā stāvoklī, tās nobraukums ir 29 020 km, bet izmaiņas ar oriģinālu minimālas – četrpunktu sporta drošības jostas un daži indikatori.

Lamborghini Miura bija sava laika ikona un veiksmes simbols. Itāļu kompānija to ražoja no 1966. līdz 1973.gadam, kopumā laižot klajā 764 automobiļus. Sporta auto bija komplektēts ar 4,0 litru V12 motoru, kas attīstīja 370 Zs un ļāva sasniegt maksimālo ātrumu 284 km/h.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.