Bīstams satiksmei – Diseldorfas policija evakuē „zelta” BMW X5

Vācijas pilsētas Diseldorfas policija uz laiku konfiscējusi ar zelta krāsas plēvi aplīmētu BMW X5, kas atzīts par pārāk bīstamu koplietošanas satiksmei. Iemesls – automašīna žilbinājusi acis citiem satiksmes dalībniekiem.

Zeltītais BMW, kas rudenīgajā saulē burtiski „mirdzējis un laistījies” Diseldorfas ielās, pievērsis arī likumsargu uzmanību, kas par tik uzkrītošu tūningu nebūt nebija sajūsmā. Pēc īsas sarunas X5 tika konfiscēts un tiks atdots īpašniekam pēc tam, kad mašīna tiks savesta kārtībā. Policijas pārbaudē tika konstatēts, ka krosoveram ir arī tonēti aizmugures lukturi un pārveidota izplūdes sistēma.

Automašīnas īpašnieks bija pārsteigts, ka ar šādi modificētu auto nedrīkst pārvietoties – viņš bija pārliecināts, ka nekādus likumus nepārkāpj.

Vācijas tūninga asociācijas ģenerāldirektors Harolds Šmitke portālam T-online.de pastāstījis, ka šāda virsbūves aplīmēšana labā servisā var izmaksāt 2500 – 3000 eiro. Viņš piebilda, ka jautājums par to, vai šāda automašīna var pārvietoties kopējā satiksmē, jāizlemj ekspertiem. Tomēr, ja automašīna novērš citu autovadītāju uzmanību, tas nav pieņemami, un īpašniekam ir pienākums plēvi noņemt.

Jau minētais vācu portāls raksta, ka Diseldorfas Königsallee ir vieta, kur regulāri pulcējas auto tūninga cienītāji. Nereti tur ierodas arī tādi auto, kuru īpašnieki savā vēlmē izcelties ir aizgājuši pārāk tālu. “Zelta” BMW X5 pieder pie tiem, tāpat kā vēl trīs automašīnas un Harley – Davidson motocikls, kurus tajā pašā dienā piemeklēja līdzīgs liktenis.

 

Foto: Ekrānbilde no Motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.