Bulgāri izgatavo 644 Zs jaudīgu rodsteri (+ FOTO)

Bulgāru kompānija Kinetik Automotive nodemonstrējusi modeli Kinetik 07 – elektrisku rodsteri, kas izgatavots uz britu sporta Caterham bāzes.

Kinetik 07 pamatā ir Caterham platforma, tomēr bulgāri uzsver, ka gandrīz 90 procentu detaļu izstrādāti pašu spēkiem, turklāt lielākā tiesa no tām – ar 3D printeri. Divvietīgais automobilis komplektēts ar miniatūru vējstiklu, sporta sēdekļiem un lokveida drošības stieņi, kas pasargās apgāšanās gadījumā. Automašīna konstruēta braukšanai sacīkšu trasēs, taču nokārtota arī pielaide koplietošanas ceļiem un to var izmantot arī ikdienas braucieniem.   

Kinetik 07 dzinējspēks ir elektromotors ar 644 Zs jaudu un 800 Nm griezes momentu, kas var nodrošināt paātrinājumu līdz simtam 2,7 sekundēs. Par savu trumpi bulgāru kompānija uzskata programmatūras platformu, kas pilnībā izstrādāta pašu uzņēmumā. Šī tehnoloģija ļauj elektriskās automašīnas borta sistēmas iestatījumus noregulēt katram klientam atsevišķi, kā arī personalizēt saskarni.

Rodstera mērinstrumentu grafika mainās atkarībā no izvēlētā braukšanas režīma un sniedz tikai vissvarīgāko informāciju: trasē tas ir apļa laika aprēķins, braukšanas ātrums un spēka iekārtas veiktspēja, bet ikdienas apstākļos – atlikusī gaitas rezerve un strāvas patēriņš.

Pirmajā etapā plānots izgatavot septiņus Kinetik 07 eksemplārus.

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.