Toyota parāda ūdeņraža auto ar 800 km gaitas rezervi (+ FOTO)

Toyota nodemonstrējusi ar ūdeņraža degvielu darbināmā sedana Mirai prototipu, iezīmējot ceļu otrās paaudzes modelim, kas Japānas tirgū varētu startēt 2020.gada beigās.

Toyota parādījusi Mirai otrās paaudzes modeļa prototipu, atzīmējot, ka ar pirmo paaudzi to saista vien nosaukums un dzinēja tips. Pirmās paaudzes Mirai pamatā ir Prius šasija un priekšējo riteņu piedziņa, bet Mirai 2 pārcēlies uz aizmugures piedziņas platformu TNGA-N, ieguvis luksuss automobiļiem raksturīgu majestātisku izskatu, vairāk vietas salonā (agrāk 4, tagad 5 sēdvietas) un sportiskāku raksturu. 

Garumā jaunais Mirai sasniedz 4975 mm (vairāk nekā Camry XV70), tas ir 1885 mm plats un 1470 mm augsts, bet riteņu bāze sasniedz 2918 mm. Interjers iekārtots jaunāko Toyota garā – priekšējais panelis ar ciparu mērinstrumentiem un multimediju ekrānu, kas pagriezts vadītāja virzienā, centrālais tunelis ar uzlādes nišu viedtālrunim, kā arī džoistiks, kas aizstājis transmisijas režīmu izvēles selektoru.

Zināms, ka ar piepildītu degvielas tvertni Mirai 2 varēs nobraukt vismaz 800 km. Plašākam interesentu lokam jaunais Mirai tiks parādīts Tokijas autoizstādē (no 24.10), sērijveida ražošana un tirdzniecības starts Japānā plānots 2020.gada beigās, bet Eiropā un ASV japāņu ūdeņraža auto sagaidīsim 2021.gadā.

Pirmās paaudzes modelis ar lieliem panākumiem lepoties nevar – 2018.gadā Eiropā tas atrada vien 160 pircējus, bet ASV tika pārdoti 1700 eksemplāru.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.