Klārksons nosauc labāko superauto un tautas auto

Britu žurnālists Džeremijs Klārksons, kas plašāk pazīstams kā viens no auto tematikai veltītā raidījuma The Grand Tour vadītājiem, izvēlējies gada labāko superauto un tautas auto.

Klārksons savu izvēli izdarījis pasākuma News UK Motor Awards ietvaros, kur kompetenta žūrija nosaukusi labākos auto modeļus kopumā 17 kategorijās.

Pēc Klārksona domām labākais superauto ir Ferrari 488 Pista. 2019.gada februārī prezentētais itāļu varenauto apgādāts ar 3,9 litru twin-turbo astoņcilindru motoru, kas attīsta 720 Zs (770 Nm). Par labāko tautas auto britu žurnālists nosaucis vismaz 167 000 eiro vērto Bentley Continental GT V8 ar 530 Zs (770 Nm) motoru.

Ar sev piemītošo humoru Klārksons atzīmējis, ka Bentley marka pieder koncernam Volkswagen, kura nosaukums burtiski jātulko kā “tautas auto”. Otrkārt, tur, kur viņš dzīvojot, visiem cilvēkiem ir savi helikopteri, tāpēc Bentley var ar pilnām tiesībām saukt par tautas auto.

Ne bez ironijas devas, Klārksons piebildis, ka savos apskatos viņš vienmēr tiek mazliet pārsteigts par to, cik lētas ir šīs mašīnas salīdzinājumā ar to, kā varētu iedomāties.

News UK Motor Awards apbalvo labākās automašīnas visos tirgus segmentos. Balvas ieguvējus izvēlas radiostacijas talkSPORT klausītāji, laikrakstu The Sunday Times un The Sun lasītāji un žurnālisti. Šogad vērtējumam tika pieņemti vairāk nekā 270 tūkstoši balsojumu.

News UK Motor Awards labākie visos segmentos:

Labākais ģimenes krosovers: Range Rover Evoque

Labākais kompaktais krosovers: Volvo XC40

Gada piedzīvojumu auto: Ford Ranger Raptor

Labākais ģimenes auto: Volvo V60

Labākais kompaktais auto: Ford Fiesta

Labākais sporta auto: Aston Martin DBS Superleggera Volante

Labākā izvēle suņu īpašniekiem: Nissan X-Trail

Labākais zaļais auto: Tesla Model 3

Labākais dizains: McLaren GT

Labākais jaudīgais hečbeks: Mercedes-AMG A 35

Labākā cena: Kia Picanto

Labākais vens: Mercedes Sprinter

Labākais britu auto: Bentley Continental GT V8

The Sun leģenda: Renault Clio

The Sun Gada auto: Land Rover Defender

The Sunday Times Gada auto: Porsche 911

Labākais luksuss klases auto: Mercedes-AMG S 63 Cabrio

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.