“Okay, Laura”: Škoda ieviesusi balss palīgu (+ VIDEO)

Scala un Kamiq kļūs par pirmajiem Škoda modeļiem, kam pieejams virtuālais palīgs ar uzlaboto balss kontroles sistēmu. Aktivizēt to varēs izrunājot vārdus: “Okay, Laura”.

Čehijas autoražotājs Škoda iepazīstinājis ar savu virtuālo asistentu. Tā ir Laura, kas jau tagad saprot sešas valodas un pat atšķir dialektus.

Balss asistenta prasmju saraksts pastāvīgi paplašinās un uzlabojas. Šobrīd viņa saprot un izpilda komandas, kas dotas čehu, angļu, vācu, franču, spāņu un itāļu valodās, uztverot arī tās, kas izteiktas sarežģītos dialektos. Jau bāzes variantā Laura komplektēta ar SIM karti, kas nodrošina pieeju globālajam tīmeklim, tādēļ sev nesaprotamiem vārdiem sistēma var meklēt tulkojumu internetā. Laura var sastādīt ceļojuma maršrutu, ieslēgt iemīļoto radiostaciju, meklēt informāciju tīmeklī, piezvanīt draugiem utt.   

Virtuālā asistenta funkcijas tiek nepārtraukti attīstītas, pilnveidotas un paplašinātas. Sistēma, kas būs pieejama jaunākajos modeļos spēs kontrolēt noteiktas transportlīdzekļa funkcijas un vēl elastīgāk reaģēt uz cilvēka balsi, ļaujot uzturēt pat sava veida digitālu sarunu.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.