Pirmais Volvo elektromobilis kļūs par vienu no drošākajiem automobiļiem pasaulē (+ FOTO)

Volvo atklājis informāciju par savu pirmo pilnībā elektrisko modeli, krosovera XC40 elektrisko modifikāciju, ko tas prezentēs nākammēnes.

Gaidot sava pirmā pilnībā elektriskā modeļa prezentāciju, Volvo uzkurina interesei, paziņojot, ka šis modelis kļūs par vienu no drošākajiem automobiļiem pasaulē.

Elektriskais Volvo XC40 izgatavots uz modificētās parastā krosovera platformas, pielietojot risinājumus, kas uzlabos vadāmību un pasažieru drošību. Akumulators ir ieslēgts no īpaša alumīnija izgatavotā rāmī, kas sargās ne tikai enerģijas avotu, bet arī pasažieru salonu. Līdzīgi pastiprināta arī konstrukcija korpusa priekšējā un aizmugures daļā, kur integrēta spēka iekārta, savukārt zemais smaguma centrs, ko nodrošina zem grīdas iebūvētais akumulators, sekmēs automašīnas stabilitāti un noturību arī ātrākā gaitā.

Elektriskais XC40 kļūs par pirmo Volvo modeli, kas saņems aktīvo drošības sistēmu kompleksu Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) . Šī tehnoloģija, ko Volvo izstrādājis kopīgi ar Zenuity, apvieno radarus, kameras un ultraskaņas sensorus un ir piemērota, lai nākotnē to pārveidotu par pilnvērtīgu autopilotu.

Elektriskais Volvo XC40 tiks prezentēts 16.oktobrī.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.