Briest jauns rekords – Tesla Model S acīmredzot 20 sekundes ātrāks par Porsche Taycan (+ VIDEO)

Tesla Model S gatavojas atņemt Porsche Taycan nesen uzstādīto Nirburgringas apļa rekordu. Pašlaik modernizētais Model S trenējas minētajā trasē, taču vācu jau mediji ziņo, ka amerikāņu elektromobilis esot ievērojami ātrāks.

Pēc tam, kad Porsche Taycan uzstādīja Nirburgringas trases rekordu četrdurvju elektromobiļiem, nobraucot apli 7 minūtēs un 42 sekundēs, amerikāņu elektromobiļu ražotājs Tesla paziņoja, ka mēģinās to uzlabot.

Rekorda mēģinājums pieteikts uz 21.-25.septembri, taču jau pirmie testi un ar rokas hronometru uzņemtais laiks liecina, ka Model S ir ievērojami ātrāks un apli nobrauc 7 minūtēs un 23 sekundēs – tas ir veselas 19 sekundes ātrāk nekā Porsche Taycan.

Mediji vēsta, ka uz Vāciju atvests modernizēts Model S prototips ar pilnveidotu šasiju, aerodinamiku, transmisiju un Plaid piedziņu ar trim elektromotoriem. Par šo jauno piedziņas shēmu ar trim motoriem (divi aizmugurē, viens priekšā) kompānijas vadītājs Īlons Masks visu informāciju vēl neatklāj, vien norāda, ka tā paredzēta Model S un X, kā arī topošajai rodsterim, taču nebūs pieejama mazākajiem Model 3 un Y. Tā maksāšot dārgāk nekā pašreizējā Model S piedziņas sistēma, taču būšot lētāka nekā konkurentiem.

Porsche Taycan rekordaplis augusta beigās:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.