Ķīnieši nodemonstrē hiperauto, kas ātrāks par Bugatti Chiron (+ FOTO)

Ķīnas kompānija Hongqi Frankfurtes autoizstādē prezentē konceptauto S9, kas 100 km/h spēj sasniegt 1,9 sekundēs – ātrāk nekā Bugatti Chiron.

Hongqi ir koncerna FAW meitasuzņēmums, kas jau no 1958.gada nodarbojas ar transportlīdzekļu izgatavošanu valdības vajadzībām un šajā ziņā salīdzināms ar krievu zīmolu Aurus. Tulkojumā no ķīniešu valodas Hongqi nozīmē “sarkanais karogs” un šī tēma atspoguļojas arī koncepta S9 izskatā. Uz to norāda sarkanā līnija, kas šķērso virsbūvi no priekšgala līdz aizmugurei, riteņu disku zīmējums un vimpeļveidīgie lukturi.

Jaunais koncepts ir divdurvju kupeja ar vidū iebūvētu hibrīdiekārtu un sintētisko materiālu virsbūvi. Zināms, ka hibrīdiekārta izveidota uz 4,0 litru V8 benzīna motora bāzes un kopā ar elektromotoru attīsta vairāk nekā 1400 Zs jaudu. Ražotājs norādījis, ka 100 km/h tā sasniedz 1,9 sekundēs – 0,6 sekundes ātrāk nekā Bugatti Chiron, bet maksimālais ātrums pārsniedz 400 km/h.

FAW koncerna vadība pasvītro, ka Hongqi S9 ir labas perspektīvas pārtapt par sērijveida modei, taču konkrētus termiņus nenosauc.

2019.gadā Hongqi veicies labi – kompānijas modeļu klāsts papildinājies ar trim jauniem krosoveriem. Eiropā gan tos nepiedāvā, taču kompānija neslēpj, ka neatteiktos no tirgus paplašināšanas un iestrādes šajā virzienā tai ir.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.