Audi iepazīstina ar modernizēto A5 modeļu saimi

Audi atklāj informāciju un attēlus par modernizēto A5 saimi, kas pārstāvēta ar Coupe, Cabriolet un Sportback modeļiem.

Visi A5 saimes modeļi ieguvuši nedaudz izmainītu ārējo izskatu, paplašinātu bāzes komplektu un modernizētu multimediju iekārtu, bet jaudīgais S5 modelis ticis pie dīzeļdzinēja, kas tiek piedāvāts kā alternatīva benzīna motoram.

Atjaunināto Audi A5 var atšķirt no tā priekšgājēja, pateicoties radiatora režģim, kur horizontālās hroma ribas uz melnā pamata nomainītas ar atsevišķiem hroma dekoriem. Izmainīts arī bufera izskats, bet LED priekšējie lukturi jau bāzes aprīkojumā. Par piemaksu pieejama arī LED-Matrix tehnoloģija vai lāzera gaismas.   

Salonā iebūvēts uzlabots MMI informācijas un izklaides komplekss ar 10,1 collu skārienekrānu, jaudīgāku procesoru un balss vadības funkciju. Tāpat kā iepriekš, vadītāja rīcībā ir pilnībā digitāls 12,3 collu mērinstrumentu panelis.

Četri A5 dzinēju varianti būs aprīkoti ar daļējo hibrīda tehnoloģiju (MHEV). Četru cilindru dzinējos MHEV sistēma integrēta 12 voltu elektriskajā sistēmā, savukārt S TDI modeļos – jaunajā 48 voltu galvenajā elektriskajā sistēmā. Ražotāja dati liecina, ka S5 TDI modelī šī elektrifikācija spēj samazināt degvielas patēriņu ikdienas braukšanas apstākļos pat par 0,4 litriem uz 100 kilometriem.

Visi A5 modeļi aprīkoti ar automātisko pārnesumkārbu, kas pieejama septiņu pārnesumu S tronic  vai astoņu pārnesumu tiptronic izpildījumā. quattro piedziņa ir pieejama papildaprīkojumā vidējās klases dzinēju variantiem, un tā piedāvāta standarta aprīkojumā ar trīs jaudīgākajiem dzinējiem.

Atjauninātie Audi S5 Sportback un S5 Coupe Eiropā pieejami arī ar V6 dīzeļdzinēju, kas attīsta 347 Zs jaudu un 700 Nm griezes momentu un strādā kombinācijā ar astoņu pārnesumu tiptronic ātrumkārbu un pastāvīgā quattro visu riteņu piedziņu. Abi S TDI modeļi no 0 līdz 100 km/h paātrinās ātrāk nekā 5 sekundēs, bet maksimālais ātrums ierobežots pie atzīmes 250 km/h.

Audi A5 un S5 modeļus ar TDI dzinēju varēs pasūtīt, sākot no šī gada rudens, savukārt pie izplatītājiem tie nonāks 2020. gadā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.