Lamborghini atklāj savu pirmo hibrīdmodeli – 819 Zs kupeju Sian (+ FOTO)

Lamborghini publicējis informāciju un attēlus par kompānijas vēsturē pirmo modeli ar hibrīddzinēju. Tā ir 819 Zs jaudīga divdurvju kupeja, kas 100 km/h sasniedz 2,8 sekundēs. Plānoti 63 eksemplāri, kas visi jau izpirkti.

Lamborghini Frankfurtes izstādē plašākai publikai prezentēs savu jaunāko modeli Sian, kas jau no šodienas skatāms internetā. Itāļu supermašīnas dzinējspēks apvienots hibrīdiekārtā, kurā darbojas 785 Zs atmosfēriskais V12 motors un 34 Zs elektromotors. Atšķirībā no citiem hibrīdiem, kas strāvas krājumus uzglabā akumulatorā, Sian to paslēpis superkondensatorā – kompaktā ierīcē, kas kopā ar elektromotoru sver vien 34 kg, iebūvēta starp kabīni un motortelpu un ir trīs reizes jaudīgāka nekā līdzīga izmēra akumulators.

Enerģija tiek papildināta, izmantojot sarežģītu reģenerācijas sistēmu, kas superkondensatoru piepilda katras bremzēšanas laikā. To var izmantot īslaicīgai jaudas palielināšanai intensīva paātrinājuma laikā ar ātrumu līdz 130 kilometriem stundā, pēc kura sasniegšanas elektromotors automātiski atslēdzas. Automašīna, kas aprīkota ar šādu sistēmu, ir par 10 procentiem ātrāka nekā automašīna bez superkondensatora.

Jāatzīmē vēl viena unikāla Sian kupejas īpašība – aktīvās dzesēšanas sistēmas žalūzijas mašīnas aizmugurē. Tās izgatavotas no “gudrā materiāla”, kas reaģē uz izplūdes gāzu temperatūru – jo lielāka slodze, jo vairāk tās atveras un no motora tiek aizvadīts lielāks siltuma daudzums.

100 km/h Sian sasniedz 2,8 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 350 km/h.

Ražotājs atklāj, ka plāno izgatavot 63 Sian eksemplārus. Vienas hibrīdkupejas cena būs aptuveni 2,5 miljoni eiro, taču visi automobiļi jau esot izpirkti vēl pirms oficiālās pirmizrādes un ražošanas uzsākšanas.

Visi automobiļi tiks izgatavoti sadarbībā ar Lamborghini Centro Stile un Lamborghini Ad Personam nodaļām, kas nodrošinās maksimālas individualizācijas iespējas. Frankfurtes autoizstādei sagatavotajam eksemplāram ir vairākslāņu Verde Gea zaļā toņa virsbūves krāsojums ar zelta Oro Electrum akcentiem, bet salons izdarināts ar Poltrona Frau ādu un greznots ar elementiem, kas izprintēti ar 3D printeri.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.