Apvidus riepas un dīzeļa motors – fermeris pārbūvē Corvette C3 braukšanai bezceļos (+ FOTO)

Kanzasas (ASV) fermeris Skots Rejs pārbūvējis Chevrolet Corvette sporta auto par bezceļu braukšanai piemērotu automobili ar apvidnieka Chevrolet Suburban 6,2 litru dīzeļmotoru.

 28 gadus vecais vīrietis pastāstījis, ka Corvette C3 viņš iegādājies pirms desmit gadiem. Pusgadu viņš to izmantojis braukājot uz skolu, bet tad kapitālremontam pieteicies dzinējs. Tā kā darbojoties fermā dažādas tehnikas remonts nav nekāds retums, Rejs, kurš uz to brīdi bija jau gana pieredzējis mehāniķis, izvēlējies nestandarta risinājumu un iebūvējis savai Corvette dīzeļdzinēju no apvidus auto Chevrolet Suburban, kas iegādāts par 700 dolāriem.

Rejs atjaunoja Suburban dzinēju, nomainot detaļas, kas prasījās remonta un iebūvēja to Corvette motortelpā, kur jaunais dzinējs iegūla bez sevišķi lielas piepūles.

Īpašnieks neslēpj, ka ir liels dīzeļdzinēju piekritējs, uzsverot, ka tie ir praktiskāki un ekonomiskāki par benzīna motoriem. Viņš stāsta, ka gribējis iegūt uzticamu automašīnu, kurai būtu liels dzinēja resurss un mazs degvielas patēriņš.

Pabeidzis darbu pie motora implantācijas, Rejs uzmontējis Corvette rupja protektora apvidus riepas, kas ievērojami uzlaboja sporta auto pārgājamību. Konstruktors jau bauda sava darba augļus un izmanto pārbūvēto Corvette gan vietējos ceļos (ne vienmēr labas kvalitātes), gan tālākiem pārbraucieniem, priecājoties, ka degvielas patēriņš ir tikai 7 litri uz 100 km.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.