Mercedes parāda elektrisko minivenu ar 400 km tāldarbību (+ FOTO)

Mercedes-Benz iepazīstinājis ar minivenu EQV – V-klases minivena elektriskās piedziņas modifikāciju, kas ar pilnībā uzlādētu akumulatoru spēs nobraukt aptuveni 400 km.

No parastā V-klases minivena EQV atšķiras ar oriģinālu radiatora resti, riteņu diskiem un vāciņu priekšējā bamperī, kas aizsedz strāvas uzlādes kabeļa pieslēgligzdu. Savukārt salonā būs divas labi pamanāmas atšķirības – EQV Mercedes piešķīris jaunāko MBUX multimediju sistēmu ar 10 collu ekrānu, navigāciju, balss komandu un viedtālruņu atbalstu, bet motora starta pogas vietā tiek izmantota atslēga.

Astoņvietīgais EQV būs pieejams divās versijās: kā 5,14 m garš bāzes variants ar 3,2 m riteņu bāzi un kā 5,37 m pagarinātais modelis ar 3,43 m riteņu bāzi. Pēdējais piedāvā arī apjomīgu 1030 litru bagāžas telpu. Abos gadījumos minivena salonu var transformēt, izveidojot sešas vai astoņas sēdvietas.

EQV elektromotors attīsta 204 Zs (362 Nm) un piedzen priekšējos riteņus, bet 700 kg smagais 100 kWh akumulators nodrošina gaitas rezervi aptuveni 400 km. Ražotājs norādījis, ka elektriskā minivena maksimālais ātrums ir 160 km/h, bet akumulatora uzlādei ir vairāki varianti. Teorētiski to var izdarīt pie mājas elektrotīkla, taču tas būs ilgi. Labāks variants ir 11 kW Wallbox, kas akumulatoru uzlādēs 10 stundu laikā, bet pie 110 kW ātrās uzlādes stacijas pietiks ar 45 minūtēm, lai sasniegtu 80%.

Pirmizrādi EQV svinēs septembrī gaidāmajā Frankfurtes autoizstādē. Tiek prognozēts, ka īsās bāzes modelis varētu maksāt aptuveni 70 000 eiro, kas būtu gandrīz divreiz dārgāk nekā V-klases dīzeļversija (V 200 d).

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.