Džeimsa Bonda auto pārdod par 6,4 miljoniem dolāru (+ FOTO)

Monterejā (ASV) par 6,4 miljoniem dolāru pārdota 1964.gada Aston Martin DB5 kupeja, uzstādot Sotheby`s izsoļu nama rekordu DB5 modelim.

Augustā notikušajā Sotheby`s izsolē uzstādīts jauns rekords Aston Martin DB5 modelim – automašīna, kas piedalījās vairākās filmās par superaģentu Džeimsu Bondu, tika pārdota par 6,4 miljoniem dolāru.

DB5 kopumā redzams septiņās Džeimsa Bonda filmās, ieskaitot Zibenslodi (1965.g.), Zeltaci (1995.g.) un Kazino Royale (2006.g.).

Aston Martin DB5 aprīkots ar 4,0 litru benzīna motoru, kas attīsta 285 Zs jaudu. Šāds dzinējs divdurvju kupejai ļauj sasniegt 230 km/h, pirmajam simtam patērējot 6,5 sekundes.  

Šā gada maijā Aston Martin uzsāka modeļa DB5 mūsdienu versijas ražošanu par paraugu ņemot versiju, kas tika izgatavota 1964.gada filmai Zelta pirksts (1964.g.). Automašīna paredzēta kolekcionāriem un aģenta 007 faniem.

Mūsdienu variants izstrādāts sadarbībā ar kinokompānijas EON Production speciālistiem un aprīkots ar sistēmām bez kurām Džeimss Bonds nebūtu ticis galā ar saviem pretiniekiem. Tajā skaitā ir ložu necauršaujams aizmugures stikls, rotējošs numura zīmes stiprinājums, dūmu aizsega radīšanas un eļļas izliešanas sistēmas, radars un ložmetēji (pa īstam šaut tie nespēs), kas parādās, izbīdoties no gabarītlukturu nišām. 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.