Filipīnās buldozers iznīcina 137 000 dolāru vērtu Ferrari

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte devis pavēli iznīcināt valstī nelegāli ievesto Ferrari 360 Spider. Facebook ievietotajos attēlos redzams, ka automašīna likvidēta, pārbraucot tai ar milzīgu buldozeru.

Filipīnu valdība pēdējos gados izvērsusi nežēlīgu cīņu pret kontrabandu, solot iznīcināt itin visu, kas valstī tiks ievests nenomaksājot nodokļus. Jaunākais pierādījums tam ir pēdējais demonstratīvais pasākums, kura laikā tika iznīcināts aptuveni 137 000 dolāru vērts Ferrari 360 Spider – automašīnai tika pārbraukts pāri ar smagsvara buldozeru, bet attēlus izvietoja Facebook, lai likumpārkāpēji redz, kas tos sagaida.

Taisnības labad gan jāsaka, ka Ferrari iznīcināšanai tika nodots jau daļēji izkomplektēts – ar izņemtām durvīm un demontētiem bamperiem.

Šis nav vienīgais gadījums, kad Filipīnu prezidents rīkojas līdzīgā veidā – 2018.gadā pēc viņa pavēles ekskavatori un buldozeri iznīcināja 60 automobiļus 5,5 miljonu dolāru vērtībā. Toreiz zem kāpurķēdēm “gāja bojā” Lamborghini, Porsche, Mercedes-Benz un vairāki motocikli, bet pirms tam līdzīgā veidā tika iznīcināti divi desmiti Lexus, BMW, Mercedes-Benz, Audi, Jaguar un Chevrolet Corvette Stingray, par kopējo summu aptuveni 1,2 miljoni dolāru.  

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.