Ford Mondeo, S-Max, Galaxy aizies, dodot vietu jaunam universālam

Ford gatavo izmaiņas modeļu piedāvājumā Eiropas tirgum, nomainot Mondeo, S-Max un Galaxy ar jaunu universālu Subaru Outback stilā.

Autobūves jaunumiem veltītie izdevumi vēsta, ka 2021.gadā no Ford piedāvājuma Eiropas tirgum pazudīs vidējās klases modelis Mondeo, kā arī miniveni Galaxy un S-Max. Visus trīs modeļus aizstās jauns visādceļu universāls. Jaunā modeļa nosaukums vēl netiek atklāts, toties zināms, ka tas būs veidots Subaru Outback stilā un paredzēts Eiropas un Ziemeļamerikas tirgum.

Lēmums nebūs pārsteigums tiem, kas lasījuši par Ford jau agrāk pieņemto stratēģiju par atteikšanos no tradicionālajiem modeļiem un pāreju uz vairāk utilitārām mašīnām. Toreiz tika ziņots, ka Ford pamazām atteiksies no vieglajiem automobiļiem un atkarībā no tirgus, nomainīs tos ar pikapiem, krosoveriem un paaugstinātiem hečbekiem Focus Active stilā.

Ražotājam tuvi ziņu avoti vēsta, ka jaunā visādceļu universāla pamatā būs C2 platforma, ko izmanto arī Ford Kuga, bet motoru piedāvājumu veidos ne tikai benzīna un dīzeļa agregāti, bet arī hibrīdiekārta ar 48V elektrosistēmu.

Ford Mondeo Hybrid Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.