Jaguar apstiprina elektrisko modeli XJ jaunajai paaudzei

Britu kompānija Jaguar apstiprinājusi, ka sedana XJ jaunā paaudze, kas startēs 2020.gadā, iegūs pilnībā elektrisku modeli.

Jaguar preses dienests apstiprinājis, ka flagmaņa XJ jaunās paaudzes modelis tiek veidots uz MLA universālās platformas, kas ražotājam ļaus konstruēt ne tikai tradicionālos automobiļus ar iekšdedzes dzinējiem, bet arī hibrīdus un elektriskās piedziņas modeļus. Uzņēmums atzīmē, ka jaunais XJ saglabās markai raksturīgās iezīmes, mantojot priekšgājēja galvenos trumpjus – “pievilcīgu izskatu, lieliskas braukšanas īpašības, komfortu un greznību”.

Jaunais XJ kļūs par pirmo Jaguar/Land Rover pilnībā elektrisko modeli, ko britu kompānija nolēmusi ražot Birmingemas rūpnīcā. Patlaban Range Rover hibrīdi tiek ražoti Lielbritānijas Solihallā, bet elektriskais krosovers i-Pace pierakstīts Austrijas Magna Steyr rūpnīcā. 

Neoficiāla informācija liecina, ka elektriskais Jaguar XJ iegūs četrus elektromotorus, katru 200 Zs stipru, un 100 kilovatstundu akumulatoru, kas pēc jaudas un gaitas rezerves rādītājiem ļaus tam līdzināties Tesla Model S un Porsche Taycan.

Pašreizējās paaudzes Jaguar XJ sedana ražošana jau pārtraukta – pēdējā automašīna pa Solihallas rūpnīcas vārtiem izbrauca jūnija sākumā. Deviņu gadu laikā realizēti vairāk nekā 120 000 XJ eksemplāru, taču pēdējā laikā noiets diezgan strauji kritās – tā pērn Eiropā tika pārdoti vien 1099 automobiļi, bet ASV – 1579.

Jaguar XJ pašreizējo paaudzi pārtrauca ražot 2019.gada jūnijā Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.