Tagad ar 571 Zs un daļējo hibrīdu – Audi iepazīstina ar S8 jauno paaudzi (+ FOTO)

Vācijas autobūves kompānija Audi atklājusi attēlus un informāciju par jaudīgā sedana S8 jaunās paaudzes modeli. Tagad tas attīsta 571 Zs jaudu un darbojas kombinācijā ar daļējā hibrīda tehnoloģiju.

Atšķirībā no S6 un S7, kas pārgājuši uz dīzeļdzinējiem, S8 saglabājis V8 benzīna agregātu, kas tagad darbojas kombinācijā ar nelielu hibrīdiekārtu, kas nodrošinās papildu jaudu un palīdzēs samazināt degvielas patēriņu līdz 0,8 litriem uz 100 km.

Ja iepriekšējā paaudzē S8 motors attīstīja 520 Zs (bāzes versijā) un 605 Zs (S8 Plus versijā), tad tagad dzinēja jauda ir 571 Zs (800 Nm), kas tiek sasniegta piepalīdzot nelielam starterģeneratoram ar  48V elektrības sistēmu. Spēka agregāts strādā tandēmā ar 8AK un Quattro pilnpiedziņas sistēmu, bet vēl labāku noturību un komfortu uz ceļa nodrošinās adaptīvā pneimopiekare ar elektropievadu katram ritenim, piestūrējošie aizmugures riteņi, aktīvais aizmugures diferenciālis. Papildaprīkojuma sarakstā iekļauti 21 collu riteņu diski un oglekļa šķiedras-keramikas bremzes.

No A8 sedana jaudīgais S8 modelis atšķiras ar savādākiem bamperiem, salona iekārtojumu, S8 logotipiem un četriem apaļiem izplūdes sistēmas izvadiem.

Jaunā modeļa cenas vēl nav atklātas.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.