Volvo laiž klajā 4,5 tonnu smagu bruņuauto uz krosovera XC90 bāzes (+ FOTO)

Zviedru kompānija Volvo prezentējusi krosovera XC90 bruņu versiju, kas var pasargāt savus pasažierus no automātiskā ieroča lodēm un sprāgstošām granātām.

Kopā ar vācu firmas Trasco speciālistiem izstrādātā automašīna sver aptuveni 4,5 tonnas un paredzēta “personām, kam nepieciešama pastāvīga pastiprināta aizsardzība”.

Volvo XC90 Armoured  virsbūve no visām pusēm pārklāta ar 10 mm biezām tērauda bruņām, bet standarta logi tika aizstāti ar 50 mm bieziem speciālas konstrukcijas stikliem. Bruņoto materiālu kopējā masa ir 1400 kilogrami, bet ballistiskās aizsardzības pakāpe atbilst VR8 standartam – tas nozīmē, ka automašīna var izturēt 7,62 kalibra lodes un sprāgstošas granātas.

Sakarā ar palielināto masu, inženieriem nācās uzlabot un modernizēt balstiekārtu, bremžu mehānismus un dzinēju. Standarta aprīkojumā ietilpst Run-Flat riepas, pašaizblīvējoša degvielas tvertne un tonēti logi. Degvielas nodalījums komplektēts ar ugunsdzēsības sistēmu, bet visļaunākajam gadījumam paredzēta “slepenā eja”, kas bruņuauto pasažieriem ļaus pamest salonu pa izeju virsbūves aizmugures daļā.

Volvo XC90 Armored jau pieejams pasūtīšanai Apvienotajā Karalistē par 450 tūkstošiem sterliņu mārciņu. Pirmās automašīnas klientiem tiek solītas jau 2019. gada beigās.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.