Eiropieši pirktu hibrīdu vai elektroauto; dīzelis tikai ceturtā izvēle

Jaunākais Autoscout24 pētījums liecina, ka Eiropas valstu iedzīvotāji vislabprātāk iegādātos hibrīdautomobili, bet savulaik pirmā izvēle – dīzeļauto – tagad atrodas tikai ceturtajā vietā.

Dīzeļauto arvien vairāk zaudē savas pozīcijas – jaunākais automobiļu pārdošanas portāla Autoscout24 pētījums liecina, ka pašlaik tikai aptuveni trešā daļa autovadītāju apsver iespēju iegādāties ar dīzeļdegvielu darbināmu automobili.

63% eiropiešu dīzeļauto iegādi pat neliek dienas kārtībā un skatās tikai alternatīvo piedziņas veidu virzienā. Priekšroka tiek dota hibrīdautomobiļiem, kurus būtu ar mieru iegādāties katra otrā persona (50%). Otrajā vietā ir elektriskie transportlīdzekļi, par kuriem interesējas 42 procenti potenciālo pircēju. Benzīna dzinējs ieņem trešo vietu (41%), bet ar dīzeļdegvielu darbināmu auto savā garāžā redzēt vēlas tikai 37% eiropiešu, turklāt 25% pircēju savus finanšu līdzekļus būtu gatavi izdot tikai un vienīgi par pilnīgi jaunu dīzeļauto. 19% pircēju izvēlētos ar gāzi darbināmu auto, bet 18% – ūdeņraža degvielas automobili.

Pētījums apliecina, ka runājot par dīzeļauto, pastāv visai ievērojamas atšķirības atkarībā no valsts. Piemēram, Austrijā joprojām ir daudz šīs tehnoloģijas fanu un 56% pircēju joprojām uzskata, ka labākais automobilis ir dīzeļauto, kurpretim Nīderlandē tas būtu interesants vien 19%.

Samērā liels procents dīzeļauto paliek uzticīgi arī Spānijā un Francijā (attiecīgi 41 un 40%), Vācijā tos atbalsta 38%, bet Beļģijā un Itālijā – attiecīgi 35 un 34 %.

Starptautisko pētījumu Autoscout24 vārdā veica tirgus izpētes institūts Innofact. Apsekojuma periods ilga no 2019. gada 23. Aprīļa līdz 6. maijam. Septiņās valstīs (Vācijā, Itālijā, Francijā, Spānijā, Beļģijā, Nīderlandē, Austrijā) tika aptaujāti 7328 automobiļu īpašnieki, kas pārstāv vecuma grupu no 18līdz 65 gadiem. Vācijā tika aptaujāti 1002 auto īpašnieki.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.