Uzticamības reitings – korejieši augstāk par vāciešiem

ASV aģentūra J.D.Power publicējusi kompāniju sarakstu, kas ražo uzticamākos un kvalitatīvākos automobiļus. Rezultāti izrādījušies visai negaidīti.

Parasti augstākā kvalitāte tiek gaidīta no vāciešiem, taču šoreiz ir citādi – slavenais vācu trijnieks – Mercedes, Audi un BMW – ierindojies saraksta apakšgalā.

J.D.Power reitings sastādīts, ņemot vērā īpašnieku sūdzības pirmajos trīs ekspluatācijas mēnešos un vismazāk iebildumu pircējam bijis par korejiešiem. Konkrēti, par Hyundai piederošo marku Genesis sūdzējušies visretāk – uz 100 automobiļiem fiksētas vien 63 problēmas. Otro vietu ieņem Kia (70), bet trešo Hyundai (71). Korejiešiem seko amerikāņu markas Ford (83), Lincoln (84) un Chevrolet (85), sestajā atrodas Nissan (86), bet septītā, astotā un devītā pozīcija Dodge,  Lexus un Toyota (visiem 90). Pirmo desmitnieku noslēdz Buick (92).

Visām nosauktajām markām rezultāts augstāks, nekā vidējais rādītājs – 93 konstatētas problēmas uz 100 automobiļiem.

Vācu ražotāji: Mercedes, Porsche, BMW, Audi un Volkswagen atrodami saraksta vidū un tuvāk beigām, attiecīgi 13, 14, 19, 21 un 26.vieta, bet viszemāko novērtējumu ieguvuši britu Land Rover un Jaguar (30.un 31.vieta).

J.D.Power eksperts Deivs Sardžents skaidro, ka problēmas, ar kurām saskaras jauno auto īpašnieki var sadalīt vairākās kategorijās. Vienām ir lokāls raksturs, piemēram, kāda luktura defekts, citas saistītas ar multimediju sistēmas balss vadību, bet vēl ir vadītāji, kas pārvērtē pusautonomo braukšanas sistēmu iespējas.  Eksperts atzīmē, ka stāvoklis uzlabojas un kopumā sūdzību skaits par jauniem automobiļiem pēdējo desmit gadu laikā ir samazinājies par 14%.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.