Audi atsauc 7000 elektrisko e-tron krosoveru

Vācijas autobūves kompānija Audi paziņojusi par atsaukumu 7000 elektriskās piedziņas e-tron krosoveru, kam būs jānovērš problēmas ar akumulatora blīvējumu.

Audi visā pasaulē atsauks septiņus tūkstošus e-tron automobiļu, lai uzlabotu akumulatora bateriju hermētiskumu. Neveicot papildu pasākumus, var notikt īssavienojums un arī aizdegšanās. Kompānija paskaidro, ka stipra lietus laikā mitrums var iesūkties pa zemā sprieguma kabeli, kā rezultātā panelī iedegas oranžais brīdinājums un akumulatora uzlāde ar ātrās uzlādēšanas iekārtu vairs nav iespējama.

Problēma konstatēta visiem e-tron līdz noteiktam kārtas numuram, pēc tam tā novērsta un jaunajiem auto vairs nav sastopama.

Pirmais Audi pilnībā elektriskais automobilis ir tirgū kopš 2019.gada marta. Sākumā tas maksāja 79 900 eiro, tagad cena pieaugusi par 1000 eiro, daļēji arī tādēļ, ka cena pielikta LG Chem ražotajiem litija jonu akumulatoriem. Jau tagad zināms, ka plānotos 56 000 eksemplāru pirmajā ražošanas gadā neizdosies uzbūvēt, tādēļ apjoms samazināts līdz 45 000 vienībām, bet modeļa e-tron Sportback starts pārcelts uz 2020.gadu.

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.