Rivian elektriskie krosoveri varēs uzlādēt viens otru

Rivian elektrisko krosoveru un pikapu īpašnieki varēs savstarpēji dalīties ar strāvas krājumiem.

Amerikāņu markas elektrisko krosoveru un pikapu īpašnieki varēs izpalīdzēt viens otram ar strāvas krājumiem, kas var noderēt nokļūstot nestandarta situācijās, piemēram, aizceļojot pārāk tālu no elektrouzpildes stacijas. Rivian savus modeļus pozicionē kā transportu piedzīvojumu cienītājiem, tādēļ šāds risinājums ir gluži saprotams, tāpat kā vēl viena patentēta tehnoloģija, kas palīdzēs palielināt nobraucamo kilometru skaitu. Runa ir par moduļu tipa noņemamiem un apmaināmiem papildu akumulatoriem. Tos var novietot pikapa kravas kastē un pieslēgt tur izvadītiem kontaktiem un dzesēšanas sistēmas kontūrai. Patenta pieteikumā aprakstīta sistēma gan vertikālo, gan horizontālo bateriju komplekta uzstādīšanai.

Par uzņēmumu Rivian kļuva zināms 2018. gada beigās, kad amerikāņi parādīja savu pirmo modeli – pikapu RT1. Tas bija aprīkots ar neatkarīgu dubulto sviru piekari priekšā un daudzsviru piekari aizmugurē, kā arī pneimatiskajiem adaptīvajiem amortizatoriem, kas automašīnas klīrensu ļauj regulēt 200 līdz 340 mm robežās.

Katrā no pikapa riteņiem iebūvēts elektromotors, kas attīsta 200 zirgspēku. Dārgākajā versijā ar 180 kWh akumulatoru, tas attīsta 765 Zs jaudu un 1120 Nm griezes momentu. Paātrinājums līdz simtam aizņem trīs sekundes, bet maksimālais ātrums ir 201 km/h. Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru elektriskais pikaps var nobraukt līdz 650 kilometriem. Otrs Rivian modelis ir liels septiņvietīgs SUV RS1, kas apveltīts ar līdzīgām īpašībām.

2019. gada aprīlī tika paziņots par sadarbību ar Ford, kas apsolījis ieguldīt 500 miljonus ASV dolāru. Sadarbības līgums paredz kopīgi izstrādāt nākamās paaudzes baterijas, kā arī izveidot „pilnīgi jaunus” elektriskos modeļus, par kuriem tuvāku informāciju vēl nesniedz.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.