Uz servisu ar evakuatoru – Lada Xray Cross atklāts ļoti bīstams defekts (+ VIDEO)

Krievu mediji ziņo par ārkārtīgi bīstamu defektu, kas atklāts AvtoVAZ ražotā Lada Xray Cross stūres iekārtā. Situācija esot tik nopietna, ka dīleriem personīgi jāsazinās ar katru Xray Cross īpašnieku un viņa automobilis uz servisu jāatved ar autoevakuatoru.

Par to šopēcpusdien raksta vairāki krievu interneta mediji, atsaucoties uz informāciju, ko publicējis Lada Loven kanāls, kas nodevis atklātībai AvtoVAZ servisa apkopes nodaļas vadītāja rakstīto vēstuli un automašīnu VIN numurus.

Standarta atsaukšanas procedūra ir tāda, ka īpašnieki tiek apzināti pa tālruni vai pastu un saņemot uzaicinājumu uz servisu, ierodas tajā sev piemērotajā laikā. Šoreiz ir citādi – vēstulē pausts satraukums un nepieciešamība rīkoties steidzami – dīleriem personīgi jāinformē īpašnieks pa tālruni, bet automašīna uz servisu jānogādā ar evakuatoru.

Variants, kas paredz elektriskā stūres pastiprinātāja vārpstas pārbaudi un noteikšanu vai tā atbilst ekspluatācijas normām pat netiek izskatīts – mezgls jānomaina pilnībā.  

Citiem vārdiem sakot, identificētais defekts ir tik nopietns, ka apdraud īpašnieka un, protams, apkārtējo satiksmes dalībnieku drošību. Iespējams, ka defekts tika konstatēts, pateicoties iepriekš internetā publicētajam videoklipam, kurā parādīts pavisam jauns (ar nobraukumu 1345 km) XRAY Cross, kuram stūres vārpsta metināšanas defekta dēļ atdalījusies no pārējā stūres mehānisma.

Rosstandart mājaslapā gan informācija par oficiālo atsaukumu vēl neesot parādījusies.  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.