Krievijā ražotais Renault Arkana paredzēts globālam tirgum (+ FOTO)

Renault prezentējis savu jauno kupejveida krosoveru Arkana. Sākumā to ražos Maskavā un pārdos vienīgi Krievijā, bet nākotnē to redzēsim arī citos pasaules tirgos.

Renault Arkana paredzēts trešo pasaules valstu tirgiem, piemēram, jau nākamgad tas kļūs pieejams Brazīlijā, bet vēlāk arī citur ar pielāgojumiem attiecīgi katra konkrētā tirgus specifikai.

Arkana pirmā partija Edition One (100 eksemplāri) jau izlikta Krievijas tirgū un tikusi izpirkta trīs stundu laikā. Edition One cena bija 1, 419 tūkstoši rubļu (nepilni 20 tūkstoši eiro) un tā atšķīrās ar labāku komplektāciju, tajā skaitā ādas sēdekļiem, diožu lukturiem priekšā un aizmugurē, 17 collu riteņiem un hroma dekoriem. Komplektā arī multimediji ar 8 collu ekrānu, Android Auto un Apple CarPlay atbalstu, Bose audio ar 8 skaļruņiem.

Arkana ir 4,54 m garš, 1,82 m plats un 1,56 m augsts, riteņu bāzei sasniedzot 2,72 m. Automašīnas klīrenss ir 205 mm (Duster – 210 mm), bet bagāžas nodalījuma ietilpība: 508-1333 litri.

Par bāzes motoru tam kalpos 1,6 litru četrcilindru atmosfēriskais agregāts ar 114 Zs, kas darbosies komplektā ar piecpakāpju mehānisko pārnesumkārbu vai X-Tronic variatora transmisiju priekšpiedziņas versijā un tandēmā ar 6MT pilnpiedziņas modifikācijās.

Jaudīgākais Arkana agregāts – 1,3 litru TCe turbomotors, kas izstrādāts kopā ar Daimler, attīsta 150 Zs (250 Nm) un darbojas kopā ar X-Tronic variatoru, kuram ir manuālais režīms ar septiņām virtuālām pakāpēm.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.