Ford Focus universāls tagad arī kā sportiskais ST modelis (+ FOTO)

Ford nodemonstrējis Eiropas tirgum paredzēto Focus ST universālu, kas būs pieejams ar benzīna un dīzeļa dzinējiem.

Focus ST universāls iegūs tos pašus motorus, ko izmanto Focus ST hečbeks. Tas nozīmē, ka pircējs var izvēlēties 2,3 litru EcoBoost (280 Zs; 420 Nm) benzīna vai 2,0 litru (190 Zs; 400 Nm) dīzeļa agregātus, kas darbojas kombinācijā ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Benzīna motoram paredzēta sadarbība arī ar septiņu pakāpju automatizēto Adaptive Shift Scheduling pārnesumkārbu, taču šis agregāts kļūs pieejams vēlāk.

Focus ST universāla benzīna versijas būs aprīkotas ar eLSD elektronisko diferenciāli un CCD adaptīvajiem amortizatoriem, bet par piemaksu pieejama Performance pakete ar ātrā starta funkciju un sacīkšu režīmu elektronikai. Focus ST 2.3 piedevām pieejama sistēma anti-lag, kas tika izstrādāta superauto GT un F-150 Raptor pikapam: Sport un Track režīmos tā pietur droseles vārstu ilgāk atvērtu, neļaujot kristies turbīnas spiedienam.

Ražotāja dati liecina, ka Focus ST hečbeks 100 km/h sasniedz 5,7 sekundēs, bet universāls – 5,8. Dīzeļa varianti šo pašu vingrinājumu izpilda attiecīgi 7,6 un 7,7 sekundēs.

Benzīna versiju maksimālais ātrums ir ierobežots līdz 250 km/h, dīzeļiem – līdz 220 km/h.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.